Activități cuprinse in cadrul proiectului

Etapa III: Organizarea de întalniri de tip workshop și seminar cu elevii de la școli din județ pentru lectura publică și documentară, familiarizarea cu munca documetară.
        Perioada: septembrie, noiembrie.

1. Prima acțiune s-a desfășurat în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor (28 septembrie)

2. A doua acțiune - de deschidere a Centenarului Marii Uniri (7 noiembrie).

Miercuri, 7 noiembrie, s-a desfășurat cea de-a doua etapă în cadrul proiectului Și eu am facut Unirea! Reflectarea evenimentelor legate de Marea Unire în presa locală a vremii, finanțat de către Consiliul Județean Sibiu și derulat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, prin Biblioteca Universitară.

Elena Mărginean, Liliana Oprescu și Camelia Volosciuc, din partea organizatorilor, împreună cu elevii clasei a V-a B a Colegiului Național "Gheorghe Lazăr", îndrumați de Mihaela Tomescu și Marinela Rusu, au reconstituit prin materiale documentare și lectură publică atmosfera din jurul datei de 1 Decembrie 1918, când peste 8.000 de oameni din părțile Sibiului au fost prezenți la Alba-Iulia pentru a-și exprima voința ce împlinea speranțele seculare ale românilor de pe ambii versanți ai Carpaților.

Acum, ca și atunci, participanții au citit alocuțiuni ale liderilor politici, mesaje de susținere, poezii emoționante și și-au exprimat bucuria și recunoștința pentru faptele înaintașilor. Într-o atmosferă de entuziasm  și sărbătoare, a fost prezentat numarul 2 al Foii Unirii editată în cadrul acestui proiect, iar elevii au primit diplome de unioniști, scopul acțiunii fiind acela de a le oferi o altă manieră de a învăța istoria neamului și de a contribui la creșterea conștiinței unității naționale.

Biblioteca ULBS, noiembrie 2018