Broșura proiectului
"Mijloace tradiţionale de comunicaţie şi transport - de la prezervarea patrimoniului la promovarea acestuia: digitizarea între necesitate şi provocare"
Proiectul a fost cofinanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2016.

Pentru a marca încheierea cu succes a proiectului cultural din 2016, în holul mare al Bibliotecii ULBS a fost lansată broșura proiectului în limba română, engleză și germană.

Alături de paginile web de diseminare (cele de aici) și de toate colecțiile disponibile în biblioteca digitală, prelucrate și evidențiate pe parcursul lunilor aprilie-noiembrie 2016 (imagini și documente),
toți cei interesați pot accesa și variantele on-line ale broșurii, la adresa web: http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/

Echipa proiectului a realizat un istoric al mijloacelor de transport din oraș, cu documente și fotografii de arhivă, prin colaborarea cu numeroase instituții, îmbogățind cu informații Biblioteca digitală a ULBS.
La realizarea celor două proiecte au contribuit și colecționari particulari, care au înțeles importanța unui astfel de demers care să pună în valoare cultura și istoria locală a comunității.
Mulțumim colaboratorilor din proiect:
- Casa Teutsch - Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A. din România,
- Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu,
- Depoul de Locomotive din Sibiu – Muzeul Locomotivei cu aburi,
- Muzeul Național Brukenthal - Casa Altemberger: Muzeul de Istorie,
- Revista ASTRA Brașov,
- S.C. TURSIB S.A. - companie de transport public local din Sibiu,
- Serviciul Județean al Arhivelor Naționale ,
- Institutul Transilvănean de pe lângă Universitatea din Heidelberg, Gundelsheim pe Neckar.


Ne-au pus la dispoziție cu amabilitate fotografii și documente din arhiva personală: Sorin Dan Volosciuc, Helmut Wolff,  Dumitru Chiseliță, ing. Aurel Guita, Ioan Lăpădat, Angela Gabriela Popescu, Cristina Rau Worobkevich,  Ovidiu Reu, Prof.dr. Paul Niedermaier, Gudrun-Liane Ittu, Nicușor Dănuț Ivănuș, Nicolae Pepene, Marcel Stancu, dr. Alexiu Tatu, dr. Volker Wollmann.
Macheta proiectului a fost realizată de artist miniaturist Ileana Sădean.

Coperțile brosurii: