Prima conferinţă ABR organizată la Biblioteca Universitară din Sibiu

cu tema
Bibliotecile în societatea cunoaşterii

7 - 9 Septembrie 2011, Sibiu

Mulţumim tuturor celor care au făcut ca organizarea şi desfăşurarea celei de-a XXII - a Conferinţe Naţionale a Asociaţiei Bibliotecarilor din România - ediţia Sibiu să fie un succes!
Amintim aici sprijinul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu pentru ca totul sa se desfăşoare în condiţii optime şi buna colaborare cu conducerea Asociaţiei Bibliotecarilor din România, în realizarea acestei ediţii a Conferinţei Naţionale, prima de la Sibiu.

Mulţumim colectivului Bibliotecii ULBS şi membrilor din Filiala ABR Sibiu, pentru bunul mers al conferinţei, mulţumim autorităţilor locale şi conducerii instituţiilor culturale din Sibiu şi Răşinari pentru că ne-au primit cu porţile deschise; mulţumim presei locale pentru mediatizarea evenimentului prin aducerea în plim plan a problemelor cu care se confruntă breasla bibliotecarilor.


Nu în ultimul rând, mulţumim participanţilor din toata ţara şi din străinatate, pentru că au manifestat un interes atât de mare pentru ediţia de la Sibiu, mulţumim colegilor care ne-au trimis gândurile lor bune la încheierea conferinţei.


Ne vedem în 2012 la Galaţi!


Conferinţa Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR) a avut loc la Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, în perioada 7-9 septembrie 2011. Tema conferinţei a fost „Bibliotecile în societatea cunoaşterii”.
Conferinţa a debutat cu adresarea unor scurte discursuri de salut din partea următoarelor personalităţi:
-    prof. univ. dr. Constantin Oprean, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu
-    Horaţiu Răcuciu, prefectul judeţului Sibiu
-    Corina Stănilă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS)
-    Prof. univ. dr. Dimităr Vesselinov, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Bibliotecii Universităţii „Saint Kliment Ohridski”din Sofia
-    Claudia Balaban, director al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creanga” din Chişinău
.

(clic pe titlu pentru intregul raport)