Iustin Panța rememorat la Biblioteca ULBS

17 Noiembrie 2017
Avem plăcerea de a vă invita să participați marți, 21 noiembrie 2017, ora 18 00, la un eveniment organizat în memoria cunoscutului poet și scriitor Iustin Panța, care va avea loc la Biblioteca Universității, Str. Lucian Blaga 2A, etajul 2.

Descrierea evenimentului făcută de Minodora Sălcudean în revista "Capital Cultural", la adresa web: http://capitalcultural.ro/performance-poetic-memoria-lui-iustin-panta/ :

Întâlnirea, moderată de criticul literar Dragoș Varga, îi va avea ca invitați pe scriitorii Dumitru Chioaru și Radu Vancu.
Dialogurile vor fi urmate de un spectacol poetic după texte de Iustin Panța, „Trenul cu 2 locomotive”, susținut de actorul  sibian Claudiu Fălămaș. La evenimentul organizat de Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Departamentul de Studii Romanice al Facultății de Litere și Arte sunt așteptați în special studenți, dar și iubitori de literatură  din afara universității.
“Mă bucur că putem aduce astfel un mic omagiu poetului Iustin Panța, unul dintre cei mai importanți din generația nouăzecistă. Deși dispărut devreme, la doar 37 de ani, a lăsat în urmă o operă consistentă, foarte individualizată în contextul generației sale, dar și al literaturii române contemporane. Extraordinarul performance al lui Claudiu Fălămaș va pune în valoare valențe mai puțin cunoscute ale creației lui Iustin Panța”, ne-a precizat Alexandra Varga, organizator al evenimentului.
Născut pe 6 nov. 1964, IustinPanța a absolvit Liceul Gh. Lazăr din Sibiu (1983) și Facultatea de Electronică din București (1989). A debutat cu poezie în 1985 în revista Transilvania, a fost redactor-șef și fondator al revistei Euphorion și a colaborat cu majoritatea revistelor de literatură și cultură din țară, dar și cu reviste de literatură și cultură din Franța, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Italia, Canada, Macedonia, Germania, Austria, Grecia, Serbia, Suedia, Bulgaria și Turcia. A lăsat în urmă mai multe volume de poezie: Obiecte mișcate (1991), Lucruri simple sau echilibrul instabil (1992),Limitele puterii sau mituirea martorilor (1994), scris împreună cu maestrul său, Mircea Ivănescu, Familia și echilibrul indiferent (1995), Banchetul; echilibrul stabil (1998).
Evenimentul este susținut de Capital Cultural și Pardon Café.

Vă așteptăm!

noiembrie 2017