Zilele cărții la Biblioteca Universității “Lucian Blaga”din Sibiu

Luni, 24 aprilie 2017, la ora 15.00

Organizatori:

Departamentul de Studii Romanice al Facultății de Litere și Arte,

împreună cu

Biblioteca Universității “Lucian Blaga” din Sibiu

Zilele Cărții au reunit la Biblioteca Universității din Sibiu studenți, cadre didactice și bibliotecari care au sărbătorit împreună Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, dar și Ziua Bibliotecarului, printr-o serie de evenimente dedicate cărții și lecturii, organizate împreună cu Departamentul de Studii Romanice al Facultății de Litere și Arte.
Prima zi a fost dedicată prelegerilor, susținute de conf.univ.
- dr.Dragoș Varga –Moștenirea romanului: De la Cervantes la Milan Kundera și
- conf.univ.dr. Radu Vancu –Moștenirea poeziei : De la Shakespeare la John Berryman,
- în timp ce în a doua zi, Liliana Corobca, cercetător în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, a susținut conferința Mecanismele cenzurii și exilul literar anticomunist.

Toți cei prezenți au avut posibilitatea să interacționeze cu invitații, să le adreseze întrebări și să fie recompensați cu cărți pentru cele mai interesante teme abordate.

De asemenea, programul Zilelor cărții a mai cuprins lansarea celui mai recent număr al revistei Zona Nouă, dedicat Școlii de la New York, prezentat de Vlad Pojoga – redactortul șef al revistei și prima ediție a Cercului de critică al Facultății de Litere și Arte, coordonat de poetul și criticul Ștefan Baghiu.