Vizita ambasadorului Thailandei la ULBS și la Biblioteca Centrală, martie 2017

Centrul Thailandez al Bibliotecii Universitare “ Lucian Blaga” s-a îmbogățit cu o nouă donație de publicații din partea Ambasadei Regatului Thailanda în România.
Aflat la a treia sa vizită la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Excelența Sa Domnul Komrit Varakamin  a ținut să-și exprime  gratitudinea față de conducerea universității pentru ospitalitatea cu care este primit de fiecare dată aici.
De asemenea, a apreciat  că legăturile de colaborare s-au dezvoltat într-o direcție propice, de la înființarea Centrului Thailandez de la Sibiu în anul 2000 (singurul de acest fel din țară). și își dorește o și mai mare implicare în susținerea relațiilor bilaterale și în dezvoltarea de conexiuni culturale și umane.
Pe lângă cele 40 de publicații donate, prin bunăvoința Ministerului Afacerilor Externe al Thailandei, Ambasada Regatului Thailanda în România a primit autorizarea de a  face și o donație în cuantumul a 5000 de lei pentru Centrul Thailandez  al Universității .
Vizita delegației Ambasadei Regatului Thailanda în România a cuprins o întâlnire oficială  a Excelenței Sa Domnul Komrit Varakamin  cu  Prof.univ.dr.habil. Ioan Marian Ţiplic, Prorector – Programe Academice al Universității “ Lucian Blaga” din Sibiu,  prezentarea publicațiilor donate și  deplasarea la Biblioteca Universitară  - Centrul Thailandez.

Aici, echipa bibliotecii a prezentat fondul de publicații al centrului , care se poate regăsi în catalogul online în colecția nou creată, denumită “Biblioteca Thailandeză”. În cadrul Centrului Thailandez, situat la etajul trei  al Bibliotecii Universitare, studenții, cadrele didactice sau membrii comunității sibiene pot găsi publicații în formă grafică deosebită, cd-uri, dvd-uri, obiecte de cult prin care pot cunoaște sau aprofunda cultura, istoria, obiceiurile și  tradițiile tărâmului thailandez.
Alături de celelalte Centre Culturale  găzduite de Biblioteca Universitară ( Britanic, American, German, Spaniol, Chinez, Francez, Italian ), Centrul Cultural Thailandez reprezintă un atu pentru comunitatea sibiană multiculturală, un obiectiv turistic și o notă exotică adăugată orașului, care sărbătorește anul acesta zece ani de la acordarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007.

Cristina PÂRVU
Relații Publice
Biroul de Relații Internaționale și Marketing
Biblioteca Universității "Lucian Blaga" Sibiu
Adresa: Str. Lucian Blaga Nr.2A, Sibiu, 550169, România
Tel: +40-(269) 44.60.77
Fax: +40-(269) 44.10.10
E-mail: cristina.parvu@ ulbsibiu.romartie 2017