Târgul Internațional de Carte GAUDEAMUS, Ediția 2018
București, 14-18 noiembrie 2018

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu participa la cea de-a 25-a ediție a Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS , la București, în perioada 14-18 noiembrie 2018, în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo.
Pentru a douăzecea oară consecutiv, ULBS prezintă un stand propriu, unde o echipă de promovare, formată din membri ai colectivului Bibliotecii ULBS, prezinta oferta educaţională a universităţii, cu informaţii despre domeniile de studiu disponibile și principalele proiecte derulate, dar și despre publicațiile academice nou apărute la Editura Universităţii.
De asemenea, vizitatorii au posibilitatea de a achiziționa titluri ale cadrelor didactice autoare de publicații la Editura ULBS.

Ediţia aniversară a Târgului Internaţional GAUDEAMUS, eveniment organizat de Radio România, s-a încheiat duminică, 18 noiembrie.
Evenimentele prilejuite de Centenarul Marii Uniri și de aniversarea a 90 de ani de Radio România, cele peste 900 de lansări, prezentări de carte și dezbateri, susținute de cei mai cunoscuți scriitori români ai momentului, au făcut din ediția numărul 25 a celui mai îndrăgit târg de carte din România, timp de cinci zile, centrul de atracție al vieții culturale a Capitalei.
Cei peste 125.000 de vizitatori care au trecut pragul Pavilionului Central de miercuri, 14 noiembrie, până duminică, 18 noiembrie, sunt cea mai concludentă dovadă.
Tema centrală a ediției a fost România Centenar, ilustrată prin intermediul unui stand care a găzduit o colecție de câteva sute de volume dedicate acestui moment istoric și prin circa 50 de evenimente.
Standul România Centenar a fost organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Municipiului București, iar preşedintele de onoare al Târgului a fost acad. Ioan – Aurel Pop.

Biblioteca ULBS – Echipa de promovare:
Liliana Oprescu
Dana Comșea
Georgiana Alexandru