Și eu am făcut Unirea! Reflectarea evenimentelor legate de Marea Unire în presa locală a vremii

Biblioteca ULBS a găzduit un eveniment care urmărește reconstituirea atmosferei Marii Uniri din 1918, în cadrul proiectului "Și eu am făcut Unirea! Reflectarea evenimentelor legate de Marea Unire în presa locală a vremii", vineri, 28 septembrie 2018, în cadrul Nopții Cercetătorilor.
Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Comunității, nr.ctr.100/14.05.2018.

Pe baza publicațiilor periodice vechi din arhiva bibliotecii, a fost  reconstituit un buletin infomativ denumit "Foaia Unirii", care conține texte apărute în presa vremii.
Tinerii care au trecut pragul bibliotecii au fost implicați în recrearea atmosferei epocii, pornind de la texte din trecut.
Cei implicați în recitarea textelor istorice au fost elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Liceul Tehnologic "Ioan Lupaș" Săliște și Școala Gimnazială Săcel, conduși de Director prof. Marius Boromiz și Prof. Mihaela Gâță.

Scopul proiectului, derulat de ULBS în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, este de a atrage tinerii către biblioteci, arhive și documentare, într-un cadru informal,  iar aceste buletine informative rezultate vor fi folosite ca material didactic auxiliar în sprijinul profesorilor de istorie.
Le mulțumim tuturor !

Mai multe informatii despre proiect gasiti pe site-ul dedicat: bcu.ulbsibiu.ro/100_Romania/








octombrie 2018