Deschiderea accesului la baza de date CEEOL pentru tot anul 2021

De la Biblioteca ULBS avem placerea sa anuntam deschiderea accesului la baza de date CEEOL, cu abonament platit pentru tot anul 2021.

Modalitate de acces:
- din interiorul retelei universitare, pe baza de IP instituțional, accesând www.ceeol.com și
- din afara retelei universitare, prin acces mobil, de acasă accesând Profilul Institutional pe www.e-nformation.ro,

Central and Eastern European Online Library (CEEOL)  este o bază de date recunoscută internațional, cu documente indexate integral din domeniul științelor umaniste și sociale ce provin din Europa Centrală și de Est.
Colecțiile includ surse în limba maternă din și despre științele umaniste și științele sociale din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est sub formă de articole de reviste academice, cărți electronice și literatură gri.

În lista domeniilor acoperite de CEEOL regăsiți: antropologie, cultură și societate, economie, studii de gen, istorie, studii iudaice, arte plastice, literatură, lingvistică, științe politice și științe sociale, filosofie, religie, drept.

Actualizată zilnic, CEEOL, crește cu aproximativ 4.000 de articole de reviste noi în fiecare lună. Un număr semnificativ de jurnale incluse sunt indexate cu o colecție completă de arhivă. Dezvoltarea colecției de cărți electronice CEEOL a început în 2016, oferind în prezent un număr din ce în ce mai mare.
Proiectul colecției de “Literatură Gri” CEEOL oferă cercetătorilor acces la peste 3.000 de articole ce sunt încadrate în acest segment.
În luna septembrie 2020, CEEOL a conținea peste 2.350 titluri de reviste SSH din 36 de țări, cu 613.000 de articole publicate în peste 30 de limbi. Peste 80% din articolele incluse sunt publicate și în limba engleză / germană / franceză.
Numărul revistelor din România se ridică la 520 de titluri. În anul 2017 erau indexate 374 de reviste românesti in CEEOL.

Important:
- accesul la baza de date CEEOL se poate face si #deacasa, prin logare pe platforma www.e-nformation.ro din Profil Institutional !

Informatii suplimentare obtineti la adresa de email: bcu@ulbsibiu.ro
sau
Diana Butnariu - Sales Manager Enformation
Email: diana.butnariu@e-nformation.ro

ianuarie 2021