Built with Bits Brussels - The Library Corner

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Biblioteca ULBS a fost acceptată să participe la programul Builts and Bits, ediția 2022.

Biblioteca ULBS este partener în programul european Built with Bits, destinat accesibilizării spațiilor pentru persoanele cu dizabilități.

Biblioteca ULBS a fost selectată dintr-un număr mare de participanți care au aplicat la Built with Bits, un program internațional destinat creării de spații virtuale imersive ca mijloc de abordare a diferitelor probleme sociale, culturale și educaționale, dezvoltat de Fundația Europeana în colaborare cu Macedonia Studio, House of European History, LUCA School of Arts și Școlile Europene.

Aplicația Bibliotecii  ULBS a fost apreciată ca fiind de cea mai bună calitate de către organizatori, astfel că va fi menționată ca exemplu de bune practici pentru studenții care vor participa în program.
Printre obiectivele menționate în aplicație se numără: reconfigurarea  spațiului bibliotecii în acord cu principiile și valorile promovate de Comisia Europeană prin intermediul programului New European Bauhaus – NEB (estetică, sustenabilitate, incluziune socială), crearea unui spațiu virtual în care să fie folosite obiecte digitale culturale pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități la cultură, știință și cunoaștere. 
"Dorim să devenim o instituție mai responsabilă pentru oameni aflați în dificultate, să ne adaptăm nevoilor lor și să le oferim instrumente educaționale care să le încurajeze creativitatea", se mai menționează în aplicația depusă de echipa Bibliotecii ULBS.

În cadrul programului Build with Bits, aflat la a doua ediție, se urmărește îmbunătățirea spațiilor reale din orașele participante prin tehnologii inovatoare și imersive și colecții de patrimoniu cultural digital (opere de artă, videoclipuri, materiale audio, texte). Se vor folosi materiale open source (ex. obiecte digitale din colecția Europeana), iar cele mai bune idei vor face parte dintr-un program de mentorat pentru studenți.
Cel mai bun proiect al echipei va fi premiat în decembrie 2022 în cadrul unei ceremonii finale și va fi luat în considerare pentru a fi prezentat unui apel relevant al inițiativei NEB.

Mai multe detalii despre program aici:
https://pro.europeana.eu/tags/built-with-bits-interviews

Alte detalii la adresa web:
Proiect "Built-with-Bits-Brussels-The-Library-Corner"

Biblioteca ULBS: bcu@ulbsibiu.ro
iulie 2022