image not found
img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found
-> | Catalogul online | Bibliografii online | Resurse Open-Access | Baze de date |
img not found

Orar bibliotecă:
Luni - Vineri: 8 - 20

în sesiune:
și Sâmbăta: 8 - 16





 

Andrei Codrescu, proaspăt Doctor Honoris Causa al ULBS, a vizitat biblioteca universitară

Joi, 25 mai 2023, Andrei Codrescu, unul din cei mai importanți reprezentanți ai literaturii românești contemporane, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, în cadrul unei festivități care a avut loc în Sala Senatului ULBS.
Cu acest prilej a vizitat și Biblioteca Universității, unde autorul a decis să doneze o parte din arhiva personală de manuscrise, scrisori, imagini, cărți, documente, care se vor constitui într-un fond care-i va purta numele, destinat cercetătorilor.
Primele publicații donate sunt cele două autobiografii ale sale, în ediție originală, într-o casetă  inscripționată cu numele mamei lui, Eva.
Prin această donație, universitatea noastră se alătură universităților din Louisiana și din Illinois (SUA), în calitate de gestionare ale acestei bogate moșteniri culturale, care însumează o colecție variată de documente ce acoperă mai mult de jumătate de secol de viață culturală.
Eseist, pedagog, poet și prozator, Andrei Codrescu s-a născut la Sibiu, dar a cunoscut consacrarea literară după ce a emigrat în SUA. A fost colaborator la National Public Radio, iar în 1989 a revenit în țară ca și corespondent al programului de știri ABC's Nightline, relatând despre evenimentele din timpul Revoluției din 1989.
În urma acestei experiențe a scris cartea Gaura din steag (The Hole in the Flag) desemnată de ziarul New York Times drept Notable Book of the Year. De asemenea, romanul său Contesa sângeroasă (The Blood Countess) a devenit best seller în America de Nord, la fel ca și romanul Mesi@. De-a lungul timpului a colaborat cu unele din cele mai importante publicații din Statele Unite: The Baltimore Sun, The Chicago Tribune și The New York Times. Andrei Codrescu predă cursuri de scriere cretivă la Louisiana State University în Baton Rouge, Louisiana, și editează revista de avangardă poetică Exquisite Corpse: A Journal of Letters and Life.






Publicare: mai 2023


U.L.B.S. web site
* * *

Biblioteca Universității "Lucian Blaga" din Sibiu

Adresa de corespondenţă:
B-dul Victoriei, nr. 10, 550024, Sibiu
Adresa fizică:
str. Lucian Blaga nr. 2A, Sibiu
E-mail: biblioteca@ulbsibiu.ro; Telefon:
0040-269-446077 si 211056
Fax: 0040-269-441010