Lansarea broșurii proiectului "Biblioteca pe roți"
13.12.2016
Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu
Pagina de diseminare: http://bcu.ulbsibiu.ro/Biblioteca_pe_roti/

Proiectul “Prezervarea și valorificarea patrimoniului: istoria mijloacelor de transport din județul Sibiu reflectată într-o Bibliotecă pe roți - platformă digitală dedicată și expoziție itinerantă",
proiect susținut de către Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Școala de Arte și Meserii “Ilie Micu” prin Agenda Culturală 2016 a fost finalizat cu tipărirea unor broșuri în limbile română și germană.
Alături de pagina web de diseminare și de toate documentele disponibile în biblioteca digitală, prelucrate de echipa proiectului și evidențiate pe parcursul lunilor aprilie-noiembrie 2016 (imagini și documente), toți cei interesați pot accesa și varianta on-line a broșurilor, folosind următorul link: http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/.

Broșura cuprinde informații  despre cele mai rudimentare modalități de transport (cumpănă, covată, corfă, roabă etc.), până la cele mai evoluate (căi ferate, tramvai), precum și un scurt interviu cu meșterul Simion Cojocaru, care realizează în atelierul său din Ocna Sibiului mijloace de transport populare (la scară mare și miniaturi).
Mulțumim colaboratorilor noștri - Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Asociația Prietenii Mocăniței, Muzeul de Istorie Sighișoara, Muzeul Național Brukenthal - Casa Altemberger: Muzeul de Istorie, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale, dar și colecționarilor care ne-au oferit documente și fotografii din colecții personale - dr. Mircea Dragoteanu, Hansotto Drotloff, Nicușor Dănuț Ivănuș, Helmut Wolff, Ovidiu Reu, Sorin Dan Volosciuc, Dr. Volker Wollmann.
Macheta proiectului a fost realizată de artist miniaturist  Ileana Sădean.