image not found
img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found
-> | Catalogul online | Bibliografii online | Resurse Open-Access | Baze de date |
img not found

Orar bibliotecă:
Luni - Vineri: 8 - 20

în sesiune:
si Sambata: 8 - 16



Proiectul Built with Bits a fost finalizat cu succes in decembrie 2022

Ce este? "Built with Bits: designing virtual spaces for the future":
Fundația Europeana propune acest program de mentorat și provocarea educațională în cadrul mișcării Noului Bauhaus european și invită studenții și educatorii să proiecteze spații frumoase și durabile cu Mozilla Hubs.

Biblioteca Universității "Lucian Blaga" din Sibiu a fost selectată în acest program internațional, destinat creării de spații virtuale imersive ca mijloc de abordare a diferitelor probleme sociale,culturale și educaționale, dezvoltat de Fundația Europeana.

Elevii de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" SIBIU, cls. XI-a I, profil informatică intensiv, coordonați de doamna dirigintă Monica Oancea, partenerii noștri în proiect, s-au implicat exemplar și s-au mobilizat în timp record în realizarea aplicației care va permite virtualizarea spațiului  bibliotecii. Mai precis, partenerii noștri au lucrat la crearea unui spațiu virtual în care să fie folosite obiecte digitale culturale pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități la cultură, știință și cunoaștere.
In cadrul întâlnirilor de lucru săptămânale cu ei s-a finalizat structura si continutul proiectului.
Despre proiect și aplicația cu care Biblioteca Universității "Lucian Blaga" din Sibiu  fost selectată în programul Built with Bits, ediția 2022, citiți aici: 
https://www.ulbsibiu.ro/.../biblioteca-ulbs-partener-in.../



ianuarie 2023