Directorii bibliotecilor universitare din Marburg si Bayreuth (Germania) in vizita de documentare si colaborare 

Intre 12-16 iunie 2016, Biblioteca ULBS a fost gazda colegilor si partenerilor de la bibliotecile universitare din Marburg si Bayreuth (Germania), aflati intr-o vizita de documentare si colaborare.
Dl. Profesor Werner Schaal a coordonat intalnirile profesionale ale dnei Dr. Andreea Wolff-Wölk (director al Bibliotecii din Marburg), Dr. Eva-Maria Dickhaut (Marburg) si Dr. Ralf Brugbauer (director al Bibliotecii din Bayreuth).

Programul a fost foarte dens si interesant in toate cele 4 zile:
- luni a fost prezentat Sibiul si imprejurimile printr-un film documentar; un alt film a cuprins anii 2008-2009 de constructie si mutare in sediul nou, urmand apoi o descriere detaliata a functionarii Bibliotecii ULBS.
In turul ghidat au fost evidentiate noile spatii generoase, salile de lectura si accesul liber la raft, structura si serviciile pe care le ofera Biblioteca ULBS.
- marti s-a desfasurat seminarul cu subiect principal informatizarea bibliotecii, proiectele digitale europene ori locale, si prezentarea proiectului cultural 2016 al Mijloacelor traditionale de transport din Sibiu.
- miercuri, prin vizita de documentare la Biblioteca Centrala Universitara din Cluj, s-au purtat discutii de cautare a unor colaborari viitoare.
- joi a avut loc intalnirea de dezbatere a concluziilor si stabilire a viitoarelor colaborari.

Imagini de la aceste intalniri, mai jos:
Vizita la BCU Cluj