Intalnirea de incheiere a proiectului despre mijloacele de transport din Sibiu
13 decembrie 2016

In holul mare al Bibliotecii ULBS s-a desfasurat intalnirea de incheiere a proiectului cultural din 2016:

"Mijloace tradiţionale de comunicaţie şi transport - de la prezervarea patrimoniului la promovarea acestuia: digitizarea între necesitate şi provocare"
 Paginile de diseminare se alfa la: http://bcu.ulbsibiu.ro/Calatorind_prin_Sibiu/

Proiectul a fost cofinanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2016, fiind finalizat cu tipărirea unor broșuri în limbile română, engleză și germană.
Alături de pagina web de diseminare și de toate colecțiile disponibile în biblioteca digitală, prelucrate și evidențiate pe parcursul lunilor aprilie-noiembrie 2016 (imagini și documente), toți cei interesați pot accesa și varianta on-line a broșurilor, folosind următorul link: http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/

Echipa proiectului a realizat un istoric al mijloacelor de transport din oraș, cu documente și fotografii de arhivă, prin colaborarea cu numeroase instituții, îmbogățind cu informații Biblioteca digitală a ULBS.
La realizarea celor două proiecte au contribuit și colecționari particulari, care au înțeles importanța unui astfel de demers care să pună în valoare cultura și istoria locală a comunității.
Mulțumim colaboratorilor din proiect : Casa Teutsch - Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A. din România, Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, Depoul de Locomotive din Sibiu – Muzeul Locomotivei cu aburi, Muzeul Național Brukenthal - Casa Altemberger: Muzeul de Istorie, Revista ASTRA Brașov, S.C. TURSIB S.A. - companie de transport public local din Sibiu, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale , Institutul Transilvănean de pe lângă Universitatea din Heidelberg, Gundelsheim pe Neckar.
 Ne-au pus la dispoziție cu amabilitate fotografii și documente din arhiva personală: Sorin Dan Volosciuc, Helmut Wolff,  Dumitru Chiseliță, ing. Aurel Guita, Ioan Lăpădat , Angela Gabriela Popescu, Cristina Rau Worobkevich,  Ovidiu Reu, Prof.dr. Paul Niedermaier, Gudrun-Liane Ittu, Nicușor Dănuț Ivănuș, Nicolae Pepene, Marcel Stancu, dr. Alexiu Tatu, dr. Volker Wollmann.
Macheta proiectului a fost realizată de artist miniaturist Ileana Sădean.


dec 2016