image not found
img not found img not found img not found img not found img not found img not found
-> | Catalogul online | Bibliografii online | Biblioteca digitală | Baze de date |
img not found

Orar bibliotecă:
Luni - Vineri: 8 - 20

în sesiune:
si Sambata: 8 - 16


Noaptea Cercetătorilor la Biblioteca ULBS,
Vineri 30 septembrie 2022, orele 16 - 22

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu organizează vineri 30 septembrie cea de-a noua ediție "Noaptea Cercetătorilor".
Biblioteca ULBS propune o serie de expozitii, ateliere de creație, activități destinate vizitatorilor de toate vârstele.

- Ili.S Miniatures - Expoziție de miniaturi din categoria ”Căsuțe de păpuși” - Dollhouse, realizată la Biblioteca ULBS, cuprinde 3 secțiuni: miniaturi realizate de Ileana Sădean în atelierul Ili.S Miniatures și miniaturi „de cumpărat”

- Laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură în colecțiile Bibliotecii ULBS - Expoziție și prezentare de carte, în limbile engleză, franceză, germană și spaniolă a 40 de autori laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură.

- Natura vie: Mama natură nu are contraindicații, niciodată nu ne dă cu o mână pentru a luat cu cealaltă: Descoperim că Pământul are viață: respectând acest principiu și murdărindu-ne pe mâini face parte din joc. Chiar și un mic spațiu verde este casa multor vietăți, este un mic patrimoniu de biodiversitate. Ne vom bucura de jocuri interactive, dialoguri și expoziții pe tema protecție mediului, a biodiversității și a nutriției eco-sustenabile.

- Prima cucerire a distanței în comunicare. Telegraful. STOP. Telefonul, vocea de departe. ALO ALO. - De la invenția telegrafului, care a fost primul dispozitiv folosit pentru telecomunicații rapide - astăzi rapid are un alt sens față de acum 100 de ani - până la telefoanele inteligente din prezent, comunicarea interumană a cunoscut multe etape. V-ați întrebat vreodată cum arătau strămoșii smartphone-urilor din zilele noastre?
Răspunsul îl găsiți în expoziția din Biblioteca Universității "Lucian Blaga" din Sibiu

- Biblioteca ULBS, punct de convergență a ideilor bune și frumoase - Hai la bibliotecă!
Suntem deschiși către comunitatea sibiană și vă invităm cu idei, inițiative, proiecte și propuneri de colaborare pentru a deveni parteneri în realizarea lor.
Te invităm să ne descoperi și să fii prietenul nostru!

- Puzzle-ul atenției - Pornind de la un exercițiu vizual de combinare a culorilor, elevii vor putea găsi varianta corectă a unui citat și identificarea în catalog a cărții din care acesta a fost extras.

- MENTAL CHALLENGE - O colecție exclusivă de cuburi rubice, IQ wire puzzles, IQ metal games, IQ wood games și alte jocuri ce stimulează logica și creativitatea, însoțite de demonstrații ale elevilor clasei a VI-a B ai Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu.

- RECICLARE CREATIVĂ - Un proces prin care diferite materiale din hârtie (pagini de carte uzate moral sau fizic, reclame tipărite pe suport de hârtie) sunt transformate prin creativitate în ceva nou, interesant și folositor.
Alături de elevii clasei a VIII-a B ai Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu toată lumea e invitată să învețe să recicleze creativ.

- Scrierea caligrafică - Caligrafia este ARTA VECHE A SCRISULUI FRUMOS. Ca să înveți să scrii frumos trebuie să te pregătești constant. Practica, în acest caz este mai importantă decât teoria.    

- Observarea păsărilor în prima parte a secolului XX: - Ornitoloaga sibiană Silvia Stein Spiess și vânătorii ca păsărari amatori timpurii    Silvia Stein Spiess (1901-1993) a fost o pionieră a ornitologiei românești, conducătoarea secției de ornitologie a Direcției Vânătorilor Regale. A scris frecvent în revista cinegetică Carpații, unde îndeamnă vânătorii să contribuie la știința ornitologică prin observarea păsărilor. Activitatea sub formă de expoziție și discuții va trata această știință cetățenească timpurie, așa cum există ea între păsărarii amatori în prezent și relația sa cu protecția mediului și ocrotirea păsărilor.    

- „Distanța dintre mine și mine” - Activitatea constă în vizionarea documentarului dedicat Ninei Cassian, regizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, după o idee de Ada Solomon, laureat al Premiilor Gopo 2020, la categoria „Cel mai bun film documentar”. Vizionarea va fi urmată de o dezbatere moderată de scriitorul Radu Vancu, redactor-șef al revistei „Transilvania” și președinte al PEN România.    

- Incursiune în lumea artelor: - conexiuni europene în arta din România, cu accent pe regiunea Sibiu ilustrate în colecția de carte și periodice a bibliotecii U.L.B.S.    Expoziție de carte și periodice, ilustrând teme ale artei europene, de diferite genuri- artă plastică- pictură, gravură, desen dar și arhitectură, biblioteci clasice, din colecția Bibliotecii germane: acces interactiv pe pupitrele etajului 3 al bibliotecii universitare, cu trimiteri la o expoziție cu exemple de conexiuni sibiene și românești pe pupitrele etajului 2, colecția de litere și arte. Prezentarea verbală a exemplelor, posibile descoperiri ale celor interesați.    

- Regândim împreună zona de intrare în Biblioteca ULBS - Conceptul pentru intrarea în spațiul Bibliotecii ULBS va fi co-creat împreună cu voluntarii ULBS D-School şi colectivul Biroului de Relații cu Publicul al Bibliotecii şi testat cu participanții evenimentului Noaptea Cercetătorilor

Vă așteptăm să participați pentru a urmări fascinanta lume a științei.

Alte informatii: - 30 septembrie 2022 – Redescoperim magia științei | Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu (ulbsibiu.ro)
- Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – Noaptea Cercetătorilor (ulbsibiu.ro)

septembrie 2022