Universitatea Lucian Blaga din Sibiu are acces la colecții de cărți în format electronic, fie în regim de abonament prin Consorțiul Anelis Plus, fie prin achiziția de pachete de carte electronică.

Springer eBooks Collections 2022 ULBS a achiziționat pachetul de carte electronică, peste 8 mii de titluri de la Springer Nature, publicate în anul 2022, acoperind toate domeniile de studiu ale universitatii.
CABI Digital Library ebooks CABI – Cercetare și învățare în agricultură, mediu și științele aplicate ale vieții, oferă acces la peste 900 ebooks.
Emerald eBooks Collection Emerald Publishing are un portofoliu de cărți academice care acoperă o gamă largă de subiecte și tot conținutul este riguros revizuit.
de Gruyter ebooks De Gruyter (localizată în Berlin) publică lucrări academice de cel mai înalt nivel, de peste 270 de ani de existență. Acoperă domeniile: științe umaniste, științe sociale, medicină, științele naturii și drept. Acces la 2,860 de titluri din cele 29 de colecții De Gruyter e-Books.
Sage eBooks Collections Sage Knowledge găzduiește titluri atent selectate, scrise de autori și editori de talie mondială pe subiecte de actualitate din științele sociale. Acces la patru colecții de cărți: Geography, Earth & Environmental Science; Health & Social Care; Media, Communication & Cultural Studies; Sociology
IEEE – NOW Foundation ebook Collection  O resursă de încredere pentru cercetătorii, studenții absolvenți și inginerii corporatiști care explorează un subiect nou sau caută referințe de nivel înalt în domenii necunoscute din inginerie sau informatică. Acces la peste 600 de titluri de cărți electronice și include manuale practice, texte introductive și avansate, lucrări de referință și cărți profesionale, cu accent pe domenii de vârf de cercetare.
Wiley Ebooks  Acces la 6 colecții de cărți electronice Wiley din anul 2018 (563 de titluri) si 11 colecții de cărți electronice Wiley din anul 2021 (750 de titluri) care acopera domeniile: Chimie, Mathematica & Statistica, Medicina, Stiintele vietii, Computer Science & Information Technology, Mediu, Inginerie, Stiinte umane, Nursing, Stomatologie, Psihologie.
iGroup – American Library Association ebook Collection  IG Publishing – iGroup este un agregator de top pentru cărți electronice pentru utilizatorii din mediul academic, public, guvernamental și corporatist. American Library Association (ALA) este cea mai veche și mai mare asociație de biblioteci din lume. Colecția de cărți electronice de pe platforma iG Library conține 334 de titluri și acoperă următoarele domenii științifice: arte, biblioteconomie, drept, etică și responsabilitate profesională, filosofie, istorie, psihologie, instruire, management etc, domenii în conexiune cu științele informării și documentării.
Elsevier Ebooks Cărţi achiziționate de Biblioteca ULBS în format print dar care pot fi consultate și în format electronic prin autentificare (informații obținute în bibliotecă).