Categories
Noutați

Biblioteca Universității ”Lucian Blaga” găzduiește la început de septembrie cea de a 34-a ediție a Conferinței Naționale a Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), care anul acesta are ca temă „Biblioteca – de la tradiţional la inteligenţa artificială”.

Deschiderea oficială va avea loc pe 4 septembrie 2024, ora 9.00, în Aula Magna a ULBS, precedată, în data de 3 septembrie, de un eveniment satelit organizat de sponsorul principal Softlink, în cadrul căruia vor fi prezentate soluţii tehnice de ultimă generaţie.
Conferința se bucură de participarea unor nume prestigioase din domeniu, reprezentanți ai asociațiilor de bibliotecari internaționale și ai instituțiilor de profil din țară.

Lucrările conferinței se vor desfășura în cadrul unor diviziuni și secțiuni specializate: achiziții și dezvoltarea colecțiilor, catalogare, clasificare, indexare, cultura informației, statistică și evaluare, educație și formare profesională, periodice ș.a.
În contextul transformărilor digitale actuale, această manifestare ştiinţifică îşi propune să ofere participanţilor un cadru de întâlnire pentru a dezbate probleme comune și a identifica soluţii, evidenţiind, în egală măsură, realizările profesiei şi evoluţia domeniului.

Evenimentul va avea loc în format hibrid, fiind organizat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – Biblioteca ULBS împreună cu ABR, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, parteneri locali și naționali – Consiliul Județean Sibiu, Muzeul ASTRA, AGERPRES, cu sprijinul mai multor sponsori.
Conferința ABR se desfășoară în fiecare an în alt oraș din țară, fiind a treia ediție găzduită de Sibiu, după conferințele din 2011 și 2018.

Mai multe detalii regăsiți pe pagina oficială a conferinței: https://2024.abr.org.ro/ro/