Publicații periodice românești cu abonament în anul 2024
ULBS se abonează anual la publicații periodice în format print, iar o parte dintre acestea beneficiază de abonament electronic și pot fi accesate online de pe orice calculator din rețeaua universitară.

Domeniul Drept (în format print la etajul 4)

Caiete de drept penal

Publicată la Editura Universul Juridic cu o periodicitate trimestrială și importanță pentru domeniul științelor juridice.

Indexată în bazele de date : EBSCO, ErihPlus, Hein-Online, ISSN 1841-6047

Curierul Judiciar

Oferă juriştilor – magistraţi, avocaţi, notari sau consilieri – informaţie la zi din toate domeniile dreptului, studii şi comentarii de practică judiciară, sinteze de jurisprudenţă şi noutăţi legislative relevante. Editată de Editura C.H. Beck cu o periodicitate 12 numere/an, ISSN 1582-7586

Dreptul 

Editată de Uniunea Juriștilor din România, publicație lunară de doctrină și practică judiciară, care dezbate probleme majore din principalele ramuri ale dreptului, sunt aduse în atenție și comentate noi acte normative, ISSN 1018-0435

Revista de Drept Public

O revistă cu tradiție in spațiul juridic romanesc – pașește intr-o noua direcție, cu o noua structura și insoțita de valorosul partener, Editura Universul Juridic.

Revista Română de Drept al Afacerilor

Este singura revista de pe piața romaneasca dedicata Dreptului Afacerilor ca ramura distincta de drept, Editura Universul Juridic

Revista Română de Drept European

Oferă juriștilor și publicului interesat de evoluția dreptului european informații esențiale despre instituțiile dreptului european, modul de aplicare al reglementărilor europene și influența acestora asupra legislației naționale.

Revista Română de drept privat

Publicată de Editura Universul Juridic.

Revista Română de dreptul muncii

Publicație Wolters-Kluver, este o tribună de dezbateri în dreptul muncii, dar şi o sursă esenţială de informaţie şi analiză.

Revista Română de dreptul proprietății intelectuale

Are o apariţie trimestrială, fiind singura publicaţie din România în domeniul dreptului proprietăţii intelectuale în care specialişti în domeniu prezintă diferite analize, studii, comentarii, practică judiciară, drept comparat etc.

Noua Revistă de Drepturile Omului

Este o publicaţie trimestrială românească editată de Centrul de Studii Internaţionale în colaborare cu Editura Pavesiana.

Revista pandectele române

Publicație Wolters-Kluver, cu repertoriu de jurisprudenţă, doctrină şi legislaţie de referinţă în lumea juridică românească.

Monitorul Oficial: Partea I, III, V, VI varianta Autentic Monitor 

Publicația oficială, o informare corectă și actualizată asupra aparițiilor Monitorului Oficial al României. Accesare: http://www.expert-monitor.ro/

Domeniul Economie (în format print la etajul 4)

Revista de achiziții publice

Singura revistă din România dedicată fenomenului achizițiilor publice cuprinde: interviuri, analize economice, actualitate legislativă și management performant.

Revista de Management și Inginerie economică / Review of Management and Economic Engineering 

Este destinată transformării cunoșțintelor manageriale și din domeniile care întră în conexiune cu managementul, în resurse pentru dezvoltarea organizațională și managerială.

Domeniul Medicină (în format print la etajul 1)

Viața Medicală

Publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România! 

Revista de asistență socială

Se doreşte a fi un mijloc de diseminare a cercetărilor, a bunelor practici, a experienţelor în domeniul asistenţei sociale dar şi a politicilor, servind drept instrument de schimbare socială.

Știinţe Agricole (în format print la etajul 1)

Ferma

Revista conţine informaţii din domeniul agro-zootehnic, tehnologii agricole, reportaje, interviuri, opinii şi legislaţie agricolă, ISSN 1454-7732

Profitul agricol

Este singura publicatie saptamanala din domeniul agriculturii si industriei alimentare. In paginile ei apar informatii de interes tehnologic, comercial, juridic, fiscal etc.

Știinţe Sociale

Magazin istoric

Este o revistă online care oferă articole, reportaje, interviuri, fotografii și ilustrații despre istoria și cultura României, din anul 1967.

Disponibilă online: https://magazinistoric.ro/

Memoria : Revista gândirii arestate

Publica studii, mărturii despre istoria comunismului, gulagul românesc și bezna din temnițele comuniste.

Disponibilă online: https://www.revistamemoria.ro/

Revue Roumaine de Philosophie

Este o revistă academică românească de filosofie publicată de Academia Română. ISSN: 1220-5400,

Frecvenţa de apariţie: 2 numere pe an, iar online: http://institutuldefilosofie.ro/page.php?14

Familia ortodoxă 

Este o publicație lunară de informare și atitudine creștină, cu un concept editorial unic, revista este o invitație la întoarcerea acasă.

În format print la B.Teologie, iar online: https://familiaortodoxa.ro/

Teatrul azi

este un proiect editorial de critică de teatru iniţiat în 1998, apare cu sprijinul generos şi constant al UNITER şi al Ministerului Culturii
În format print la etajul 2, iar online: https://teatrul-azi.ro/ 

Igloo

E o platformă editorială cu peste 21 de ani de experiență în arhitectură, design, patrimoniu.

Online: https://www.igloo.ro/

Zeppelin

Este o publicație periodică de referință despre arhitectură, design și cultură urbană.

Online: https://e-zeppelin.ro/

Lumea magazin

Online: https://magazin.ro/

Actualizare: martie 2024