image not found
img not found img not found img not found img not found img not found img not found
Catalogul online | Baze de date | Servicii | Resurse Open-Access | Întreabă un bibliotecar |
img not found

Orar bibliotecă:
Luni - Vineri: 8 - 20

în sesiune:
si Sambata: 8 - 16


Noaptea Cercetătorilor 2023 la Biblioteca ULBS,
Vineri 29 septembrie 2023, orele 16 - 22

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu organizează vineri 29 septembrie o nouă ediție "Noaptea Cercetătorilor" - Descoperă magia științei!.
Biblioteca ULBS propune o serie de activități, expoziții, ateliere de creație, destinate vizitatorilor de toate vârstele.

- Caligrafie - Arta scrisului de mână - "Caligrafia este un fel de muzică nu pentru urechi, ci pentru ochi." Participanții la atelier vor exersa alături de personalul bibliotecii tehnici de caligrafie, moduri fascinante prin care arta scrisului de mână demonstrează că rămâne nemuritoare.

- CARICATURA - un alt fel de artă, mică expoziție de caricaturi -  Vă invităm să vă amuzați și să discutați pe marginea ilustrațiilor și, cu mult respect și simțul umorului, să creionați personaje sau persoane cunoscute!

- Atelier de pictură: Atelierul creativ de pictură în culori acrilice şi acuarele pe suport de carton se adresează iubitorilor de artă, indiferent de vârstă. Aceştia vor avea ocazia să-şi dezvolte abilităţile artistice şi creativitatea într-un spaţiu relaxant.

- Proiecție film documentar “Secrete de ciment” - Vă invităm să vizionăm împreună un film despre traficul de deșeuri și efectele acestuia asupra comunităților, urmată de o discuție despre Injustiția de Mediu.“Cement’s Dirty Business” reprezintă un studiu de caz european, cu focus pe toate palierele crimei organizate implicate în circuit. Un film în regia Romanei Puiuleț, o producție RISE PROJECT.

- Reciclare creativă ! Diferite materiale din hârtie (pagini uzate moral sau fizic) vor fi transformate, prin creativitate, în ceva nou, interesant, decorativ, folositor.

- Clubul SciTech Sibiu - Elocvența și logica în comunicare se învață - Curajul de a comunica eficient și responsabil se învață, deopotrivă. Clubul SciTech Media Sibiu are activități și mentori cu multiple competențe profesionale și științifice. Vă așteptăm să învățăm împreună!

- Mind Hub - O colecție exclusivă de cuburi rubice, IQ wire puzzle, IQ metal games, IQ wood games și alte jocuri ce stimulează logica și perspicacitatea.

- „Uite câte știu!” - Ai ocazia să-ți stimulezi gândirea și vigilența prin intermediul jocului.
Jocurile pot atrage și menține interes pentru cunoștințele din diferite domenii, oferă bucuria de a fi împreună, astfel ne propunem să fim spontani, cu bună dispoziție și să progresăm acolo unde e nevoie, stimulăm neuronii... prin amuzament!

- Portrete feminine în fotografia lui Carol Popp de Szathmári regăsite în resursele Europeana - Putem folosi resursele Europeana, platformă pentru patrimoniu digital al Europei (https://www.europeana.eu/ro), ca exemplu de bună practică în cercetările grupului țintă, astfel încât atunci când, în documentare/cercetare, este nevoie de informații suplimentare pentru întocmirea unor lucrări, să știm să accesăm și o altă sursă documentară. Propunem ca exemplu un proiect interdiscilinar, care combină arta fotografică, portretistica și desing-ul vestimentar cu atelierele fotografice.
Carol Popp de Szathmári s-a născut în data de 11 ianuarie 1812, la Cluj; a fost pictor și grafician, primul fotograf de artă și primul documentarist din Regatul Român, precum și unul dintre primii zece fotografi ai Europei.    

- Incursiune în lumea artelor: - conexiuni europene în arta din România ilustrate în colecția de carte și periodice a bibliotecii U.L.B.S.    Expoziție de carte și periodice, ilustrând teme ale artei europene, de diferite genuri - pictură, gravură, desen, dar și arhitectură, biblioteci clasice - din colecția de Litere și Arte și a Bibliotecii germane: exemple de conexiuni românești și sibiene; acces interactiv pe pupitrele bibliotecii universitare, etajul 2,-prezentarea verbală a exemplelor, posibile descoperiri ale celor interesați.

Vă așteptăm să participați pentru a urmări fascinanta lume a științei.

septembrie 2023