image not found
img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found
-> | Catalogul online | Bibliografii online | Resurse Open-Access | Baze de date |
img not found

Orar bibliotecă:
Luni - Vineri: 8 - 20

în sesiune:
și Sâmbăta: 8 - 16

             

Invitatie la Spectacolul - lectură "Miracolul de la Cluj"
Vineri, 24 martie, la ora 18, la Biblioteca Universității "Lucian Blaga" din Sibiu

Vă invităm la spectacolul - lectură "Miracolul de la Cluj", dramaturgia: Petro Ionescu, coordonat de Asist. univ. dr. Oana Marin.

Participă studenții din Anul II Actorie, clasa Ofelia Popii: Ana-Maria Dinu, Andreea Elena Gruber, Adrian-Marian Nicodin, Stanciu Andreea Ioana, Ulici.
Coregrafia este realizată de studenții Ioana Băiașu și Radu Croitoru, coordonați de Conf.univ.dr. Adriana Bârză - Cârstea și inaugurează o serie de spectacole-lectură care vor avea loc în spațiul bibliotecii universitare în perioada următoare.

Textul spectacolului pleacă de la scandalul mediatic legat de schema piramidală Caritas şi mărturiile persoanelor direct implicate în această poveste. Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii '90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.
Textul spectacolului s-a născut în cadrul unui proiect produs de Reactor de creație și experiment din Cluj în 2017, iar tematica a fost dezvoltată și într-o expoziție, „Caritas. Scurtă istorie ilustrată” a ilustratoarei și actriței Lucia Mărneanu, care poate fi vizitată la parterul Bibliotecii Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.
Expoziția este formată dintr-o serie de 40 de desene însoțite de texte care dezvăluie cu umor implicațiile politice ale jocului Caritas.

La finalul spectacolului o să stăm puțin de vorbă cu echipa spectacolului despre teatrul documentar și cum poate arta să facă echipă cu discipline precum istoria, antropologia și sociologia în explorarea trecutului și prezentului.

Publicare: martie 2023

U.L.B.S. web site
* * *

Biblioteca Universității "Lucian Blaga" din Sibiu

Adresa de corespondenţă:
B-dul Victoriei, nr. 10, 550024, Sibiu
Adresa fizică:
str. Lucian Blaga nr. 2A, Sibiu
E-mail: biblioteca@ulbsibiu.ro; Telefon:
0040-269-446077 si 211056
Fax: 0040-269-441010