image not found
img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found img not found
-> | Catalogul online | Bibliografii online | Resurse Open-Access | Baze de date |
img not found

Orar bibliotecă:
Luni - Vineri: 8 - 20

în sesiune:
și Sâmbăta: 8 - 16

 

Spectacol-lectură: AVALANȘA, de Tuncer Cücenoğlu
Luni, 8 mai, ora 14, la Biblioteca Universității "Lucian Blaga" din Sibiu

Avalanșa prezintă povestea unei comunități care trăiește într-un sat înconjurat de munți: un loc izolat, un loc al regulilor stricte și conservatoriste, un loc al terorii fără chip; o comunitate care, timp de nouă luni, încremenește sub amenințarea munților, sub sabia unui sfârșit nemilos.

Ce face omul când se află față în față cu cea mai mare frică a lui? Cum ar fi dacă ar trebui să ne programăm viețile în funcție de niște reguli stricte (auto)impuse, care s-au născut pentru a ne asigura supraviețuirea? Cum am putea trăi știind că EU pot exista, doar dacă iau viața altcuiva?

O viață în care femeile își programează nașterile, în care cuplurile se întâlnesc în funcție de socotelile celor mai în vârstă, în care petrecerile nu se pot naște spontan, iar râsetele copiilor se aud doar trei luni pe an, atunci când dispare pericolul avalanșelor.
Textul reprezintă o metaforă despre frică, despre dorința de libertate, despre tradiție și nonconformism, despre ciocnirea mentalităților a trei generații, pe care le unesc și le despart, deopotrivă, frica și dorința de a supraviețui.

Publicare: mai 2023

U.L.B.S. web site
* * *

Biblioteca Universității "Lucian Blaga" din Sibiu

Adresa de corespondenţă:
B-dul Victoriei, nr. 10, 550024, Sibiu
Adresa fizică:
str. Lucian Blaga nr. 2A, Sibiu
E-mail: biblioteca@ulbsibiu.ro; Telefon:
0040-269-446077 si 211056
Fax: 0040-269-441010